- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano

-
Priprema10 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba8
Ako volite brze, mekane i sočne kolače, ovaj kolač od mrkve iz friteze na vrući zrak će vas oduševiti!
Priprema je jednostavna, pečenje kratko, a rezultat savršeno vlažan biskvit obogaćen aromom cimeta i kremastim frostingom od sira.
Ovaj desert je dokaz da friteza može više od pomfrita — može stvarati male čarolije u samo 40 minuta!
Idealno za brzu poslasticu, lagano druženje ili popodnevni čaj.
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte jaja i šećer. Mikasjte 4-5 minuta dok ne postanu pjenasti.
Dodajte ulje i nastavite mutiti dok se ne sjedini sa smjesom.
Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, so, cimet i mrkvu. Izmiješajte.
Smjesu ulijte u papirni kalup za kuglof.
Pecite na 150°C, 40 minuta.
Izvadite kolač iz kalupa i sačekajte da se ohladi.
U zdjelu dodajte puter i krem sir. Miksajte 3-4 minute.
Zatim dodajte šećer u prahu i aromu vanilije. Nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Dobijenom kremom premažite kolač, izrežite i poslužite. Prijatno!
Kolač od mrkve iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte jaja i šećer. Mikasjte 4-5 minuta dok ne postanu pjenasti.
Dodajte ulje i nastavite mutiti dok se ne sjedini sa smjesom.
Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, so, cimet i mrkvu. Izmiješajte.
Smjesu ulijte u papirni kalup za kuglof.
Pecite na 150°C, 40 minuta.
Izvadite kolač iz kalupa i sačekajte da se ohladi.
U zdjelu dodajte puter i krem sir. Miksajte 3-4 minute.
Zatim dodajte šećer u prahu i aromu vanilije. Nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Dobijenom kremom premažite kolač, izrežite i poslužite. Prijatno!

